En stjärnklar himel över Stångehuvud

Kaprifolblogg.se är ett hobbyprojekt som drivs av Pär Ohlson från Lysekil. Syftet med hemsidan är att presentera bilder och tankar från min vardag, som framförallt inträffar på västkusten i allmänhet och Lysekil i synnerhet.  Bland det jag plåtar finns naturligtvis mycket natur och naturscenerier då man bor i ett riktigt paradis med klippor och hav bara ett stenkast bort, men även andra områden som gatufotografi intresserar mig. Likaså är jag intresserad av text, och försöker i bloggformatet att få till även denna bit. Det kan vara en del sarkasm i texterna, så ta all text med en en nypa salt när ni läser dem, eller så kan det vara rena listningar hur jag gjort en specifik sak.

Jag har från de sena tonåren till och från sysslat med fotografering som en kul hobby. Kameran har väl alltid varit närvarande, men ibland kanske antalet bilder som tas under ett år varit lite dåligt. Lika så, genom årens lopp, så har intresset varierat från att alltid ta bilder tills att ligga mer eller mindre nere.

Utrustningen jag använder, anser jag själv vara helt ointressant. Många på nätet skriver hur många gluggar av olika sorter de har i sin kameraväska, men för mig är att ta bilden viktigare än vad den tas med. Jag jobbar med systemkameror men även en mobiltelefon. Och misslyckas gör jag med båda, ofta. Så tekniken är inte viktig för mig, men i vissa lägen kan naturligtvis prylar hjälpa till

De flesta skribenter och fotografer (amatörer eller proffs) idag har någon typ av blogg, och under menyn ”Inspiration” finner ni några av dessa som jag följer regelbundet.

Små utflykter med den ena dottern och mina resor, både privat och med jobbet,  ger mig en möjlighet att ta bilder på ställen där man aldrig varit förut. Inriktningen går mer åt att försöka hitta lite mera unika motiv som personer, landskap, natur eller vad helst man ramlar på. Det viktiga tycker jag numer är att ta sig lite mer tid och undersöka det man vill fotografera lite mer noggrant, än vad man gjort tidigare.

När det gäller bilderna jag tar så har jag som målsättning att de ska vara så äkta som det går. Problemet är att kameran inte alltid registrerar själva känslan på platsen bilden togs på. Det kan vara ljus eller värme som ser annorlunda ut på bilden som kommer ut ur kameran. Därför använder jag alltid någon form av redigeringsprogram för bilderna. Dock så klistrar jag aldrig in en ny himmel på bilden eller lägger till saker i bilden som inte var där från början, men ibland kan det dock hända att jag tar bort något från bilden, som i mina ögon stör helheten.

Här är de olika ställena jag finns på det stora nätet om ni vill se andra sidor av mig eller söka kontakt.

             

Information och copyright: Alla bilder är tagna av Pär Ohlson om inget annat särskilt anges.
Bloggens ansvariga utgivare: Pär Ohlson, Kaprifolvägen 16, 453 36 Lysekil

Publicering av bilder från kaprifolblogg.se i icke kommersiella syften är tillåten endast om källan tydligt anges.  Skicka alltid ett meddelande om att du använder en bild till kaprifolblogg.se och var den är publicerad. För publicering i kommersiella syften, endast efter att kontaktat upphovsrättsinnehavaren och skriftligt avtal.

 

Creative Commons Attribution Icke kommersiell Inga bearbetningar  Licensen för bild och text på denna blogg hanteras under:
Creative Commons, Erkännande, icke kommersiell, inga bearbetningar